úterý 4. září 2012

Nedělní výlet k vysílači

 První zářijovou neděli jsme se vydali na výlet k televizní věži s tím, že navštívíme i blízkou botanickou zahradu. Od naší koleje to je jen několik zastávek, takže jsme se tam pohodlně dopravili a po cestě jsme se prošli po Tallinnském hřbitovu, kde jsme náhodou narazili na hrob bývalého prvního prezidenta Estonska Konstantina Pätse. Hřbitov nás zaujal tím, že byl zasazen do příjemného lesíku.

Poté jsme pokračovali k věži. Hned u vchodu jsme byli překvapeni moderním interiérem. Koupili jsme si vstupenku a za chvíli jsme se už vezli futuristickým výtahem s obrazovkou, na které jsme mohli pozorovat, ve kterém patře se zrovna nacházíme, přičemž 21.patro bylo konečné. Na vrcholu nás uvítal nápis ,,Welcome in the sky" a po otevření dveří jsme si tak i opravdu připadali.  Prošmějdili jsme 21.patro a šli jsme se podívat i do 22. s možností vyjití ven na ochoz, kde jsme se ale díky silnému větru báli, že nás to hned odvaje.
Po sjezdu dolů jsme si zkusili, jaké to je, být televizním  moderátorem, když předčítá rychle běžící zprávy.

Další zastávka byla v botanické zahradě, která nás sice nijak neuchvátila, ale strávili jsme tam pěknou hodinku procházením se a čicháním ke květinám (mluvím za sebe, Filip si mezitím četl průvodce Pobaltím).
Před návratem na kolej jsme se ještě prošli po pláži, pozorovali trajekty a rozháněli racky.
Velmi pěkně strávené odpoledne.
P.

TV věž


Přidat popisek


Moderátor sportovních zpráv

Moderátorka večerních novin
Filip ve věži
Já na okně a závratí z té výšky

Žádné komentáře:

Okomentovat